Sosyal Medya

Güncel

Putin’in Danışmanı Dugin: Beni Erdoğan’la görüştürün!

FET֒cü cuntanın darbe girişiminin bir gün öncesinde Ankara, Moskova’dan ağır bir misafiri ağırlıyordu. Putin’in Danışmanı Dugin, kendisiyle çok önemli konuları görüşeceğim dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için iki gün boyunca çabalamış.



Takvim yaprakları 14 Temmuz’u gösterdiÄŸinde Türkiye, sıradan bir sabaha uyanmıştı. Her ÅŸey normal, hayatın rutin akışı devam ediyordu. Ordu’da alttan alta kaynatılan bir darbe kazanı olduÄŸunun emareleri vardı ancak istihbaratı yoktu. Ä°stihbarat, çok sonra 15 Temmuz’da saat 16:00 sularında FETO cuntasının içinden bir subayın ihbarıyla geldi. O andan sonra yaÅŸananlar, tam olarak olmasa da faÅŸ oldu. Hemen hemen herkes o 24 saatte neler olup bittiÄŸini ÅŸu veya bu ÅŸekilde öğrendi. Yıllardır, TSK’da yuvalanan kripto FETÖ’cü cunta, darbeye kalkışmıştı.

ANKARA’DA AÄžIR MÄ°SAFÄ°R 

Ancak darbe kalkışmasının bir gün öncesinde BaÅŸkent Ankara’nın çok önemli bir konuÄŸu vardı; Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in Özel Temsilcisi ve Dış Politika BaÅŸ Danışmanı Aleksandr Dugin. Avrasya Yerel Yönetim BirliÄŸi BaÅŸkanı Hasan Cengiz’in geçen Nisan ayında, Türkiye ile Rusya arasındaki buzların eritilmesi amacıyla yaptığı davet üzerine Aleksandr Dugin, iki günlük bir program kapsamında Ankara’ya gelmiÅŸti.  Ankara’ya geldiÄŸi andan itibaren yanından hiç ayrılmayan BirliÄŸin GüneydoÄŸu Temsilcis Abdullah Arzakçı, o iki günde yaÅŸananları Haber10 Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Polat’a anlattı.



BİRİLERİNİN KULAĞINA KAR SUYU MU KAÇIRMAYA ÇALIŞTI

Türkiye’nin F-16 savaÅŸ uçaklarının geçen 24 Kasım’da Rusya’nın Suriye’deki SU-24 tipi savaÅŸ uçağını, hava sahası ihlali nedeniyle düşürmesinin ardından Ankara ve Moskova arasında sert ve soÄŸuk rüzgarlar esmeye baÅŸlamıştı. Uzun soluk kriz yönetimin ardından, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’e mektup gönderilmiÅŸ ve iliÅŸkiler normalleÅŸmeye baÅŸlamıştı. Ä°ki ülke arasında kalan pürüzleri gidermek ve normalleÅŸme süreci hızlandırmak üzere BaÅŸkan Putin’in en yakınındaki isimlerden biri olan Aleksandr Dugin, Türkiye’ye davet edilmiÅŸti. Dugin’in hem ziyaret için tercih ettiÄŸi tarih, hem de ısrarla CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’la görüşmek istemesi, akıllara bir sonraki gün yaÅŸanacak FETÖ’cü darbe giriÅŸimiyle ilgili olarak “Birilerinin kulağına kar suyu kaçırma çabası mıydı?” sorusunu akıllara getirdi.

BUNLARA GÃœVEN OLMAZ

Avrasya Yerel Yönetim BirliÄŸi GüneydoÄŸu Temsilcis Abdullah Arzakçı,  Dugin’in Ankara’ya geldiÄŸi gün katıldığı konferansta ve birebir sohbetlerinde “Türkiye’de bir saat sonra 3 saat sonra ne olacağının garantisi yok. NATO ve ABD, Türkiye’nin dostu olamaz. Sizi peÅŸinde koÅŸturuyor. Okyanus ötesinden gelip burayı karıştırmaktan baÅŸka bir katkısı yok. Bu durum Rusya ve Türkiye için tehlike. Türkiye’yi biz kendimizle eÅŸdeÄŸer görüyoruz. Bunlara güven olmaz” uyarısında bulunduÄŸunu aktardı.



ISRARLA CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞMEK İSTİYORDU

Dugin’in Ankara'ya ayak basmasının ardından yaÅŸanan ve film senaryolarını aratmayan son 48 saati, Abdullah Arzakçı şöyle aktardı:

Sayın Dugin Türkiye’ye bu ayın 14’ünde geldi. Ä°ki günlük bir ziyaret programı vardı. Yeni darbe giriÅŸimi olmadan bir önce buradaydı. Kendisini karşıladık ve yemek yemek üzere Keçiören’deki BAUM’a gittik. Oraya birkaç AK partili milletvekili de gelmiÅŸti. Saat 14:00-17:00 arasında bir toplantı yaptık. Meclis’teki  oylama nedeniyle onlar fazla kalmadılar, ayrıldılar. Sayın Dugin Özellikle CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile görüşmek istediÄŸini ve kendisiyle çok önemli konuları görüşmek istediÄŸini söyledi.

Özellikle bu paralelle ilgili konuya deÄŸindi. Ondan sonra Türkiye’nin yani NATO’nun Türkiye’nin dostu olmadığını, Türkiye’de bir saat 3 saat sonrasının garantisinin olmadığını, OrtadoÄŸu’daki ülkeleri nasıl karıştırdılarsa Türkiye’yi de her an karıştırabilirler. Her an Türkiye’yi büyük olayların beklediÄŸini söyledi.

Rusya’nın Türkiye için sıfır risk olduÄŸunu, diÄŸerlerinin, okyanus ötesindekilerin Türkiye’yi bölmek için geldiklerini, bunlara güven olmayacağını söyledi. Özellikle bunlara da deÄŸindi yani birçok konuya deÄŸindi iki saat konferans verdi. Bir de özel konuÅŸtuk bazı konuları da. Özellikle de Sayın CumhurbaÅŸkanımızla görüşmek istiyordu. Zaten sayın cumhurbaÅŸkanımızla PerÅŸembe günü görüşmüş olsaydı, bu darbe giriÅŸimini Sayın CumhurbaÅŸkanımız,  Ã¶nleyebilecek tedbirleri alırdı diye tahmin ediyorum.



MELÄ°K GÖKÇEK: BEN MOSKOVA’YA GELÄ°RÄ°M

Cuma günü (15 Temmuz) biz Rixos’tan çıktıktan sonra Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek beyi ziyarete gittik saat 18:00 sularıydı … Melih Gökçek beyle bir saatten fazla bir görüşme oldu.  Sayın Melih Gökçek’le sadece Rusya ile Türkiye iliÅŸkilerini, iÅŸte bu uçağı da paralelin düşürdüğünün düşünüyoruz dedi. Kendisi de muhtemelen bizi karşı karşıya getirmek isteyenlerin düşürdüğünü düşünüyoruz dedi. Sayın Melih Gökçek hatta ÅŸunu da söyledi,  ‘eÄŸer sayın Putin’den yarın benim için randevu alırsan ben yarın gelirim. Hatta baÅŸkandan önce gelir bir ön görüşme yapabilirim’ dedi.

GÖRÜŞTÜRMEK İÇİN ÇOK ÇABA SARF ETTİM

Güzel bir sohbet oldu ancak Profesör Aleksandr Dugin beyin bize söylediÄŸi, Sayın CumhurbaÅŸkanıyla görüşürsem daha önemli konuları konuÅŸacağını dile getirdi. Bunun üzerine ben Sayın CumhurbaÅŸkanımızın danışmanlarından özellikle AyÅŸe Hanım var, bizzat kendim aradım ve dedim ki “Bakın bu adam geliyor, bu adam önemlidir! Sayın CumhurbaÅŸkanımız’la görüşmek istiyor.” Benden bilgilerini istedi.  Hatta e-mail adresini verdi ve bilgilerini göndermemi istedi. Ben de bilgilerini gönderdim, hatta fotoÄŸraflarını da gönderdim. Ancak bir geri dönüş olmadı. Ben Sayın Dugin’i,  CumhurbaÅŸkanımızla görüştürmek için çok çaba sarf ettim. Bilmiyoruz ki darbe olacağını. Adam ta Rusya’dan bu iÅŸi biliyor, geliyor… Önemli bir mesajının olduÄŸunu sonradan anladık.




VE HAREKETLÄ° ANLAR BAÅžLIYOR…

Sonrasında hep birlikte yemeÄŸe gittik… Milliyetçi Hareket Partisi’nin hemen yan tarafındaki bir mekandan 20 kiÅŸilik yer ayırtmıştık. Saat 19:00 sularıydı tam oraya geldik. ArkadaÅŸlar dedi ki “burası güvenli deÄŸil, ortam karışık acilen Putin’le görüşmesi gerekiyor”. Hemen otele döndük. Saat 20:00 sıralarıydı, sayın Dugin, yanındakilere acil olarak Putin’le görüşmesi gerektiÄŸini belirterek yanımızdan ayrıldı. Yaklaşık yarım saatlik bir görüşmeden sonra, yemek bile yemeden apar topar Havalimanı’na götürdük kendisini. Oysa ki uçağı saat 23:30’daydı. Tabi Putin’le o anlarda ne görüştüğü ÅŸimdilik bir sır.

Tam o sıralarda Ä°stanbul ve Ankara’da bütün hastanelerde doktorların geri çaÄŸrıldığı, bütün emniyet teÅŸkilatında polislerin göreve çağırıldığı haberini aldık. Dugin’i uçaÄŸa bıraktıktan sonra hemen kendi aramızda bir toplantı yaptık “bu nedir ne deÄŸildir?” diye. Sonrasında olayların yavaÅŸ yavaÅŸ seyri ortaya çıktı…

BELKİ DE VERMEK İSTEDİĞİ MESAJ BUYDU!

Israrla CumhurbaÅŸkanımızla görüşmek istediÄŸini, mesaj iletmek istediÄŸini belki de o konferansta verdiÄŸi mesaj buydu. Çıktı konuÅŸma yaptı. Ä°ÅŸte NATO’nun ve Amerika’nın Türkiye için bir tehdit olduÄŸunu, Türkiye’nin 1 saat sonra için garantisi olmadığını dile getirdi. Dugin’in ayın 14 ve 15’inin seçmiÅŸ olması Türkiye için çok önemliydi. Sayın CumhurbaÅŸkanımızla bir gün önce ya da o gün görüşülmüş olsaydı, bu darbeye karşı hükümetimizin daha etkili önlem alacağını düşünüyoruz.

Kaynak:haber10

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.